Už je tomu víc jak rok, co svět sužuje koronavirová pandemie. A i když se očekávalo, že po tak dlouhé době budou doslova hlavy podnikatelů padat, nestalo se tak. Tedy alespoň ne v takovém měřítku, v jakém se očekávalo. Kupodivu přežila celá spousta restaurací, a to hlavně díky rozvozu jídel ve Frýdku-Místku a jiných městech po republice. Tato služba nabízí z celosvětového hlediska největší rozmach a podle posledních statistik zájem o doručování jídel až ke dveřím nepolevuje ani po dlouhých měsících.
Alespoň jedno jídlo týdně
Poslední statistiky ukazují, že Češi si na doručování jídla až ke dveřím velice rychle zvykli. Jedná se o pohodlný způsob, jak se stravovat. Podle zmiňovaných statistik si jídlo až domů nechává přinést člověk alespoň jedno týdně. Většinou to jsou obědy, které jsou doručovány lidem pracujícím z domova nebo večeře, které bývají většinou ve formě burgerů a pizzy.
I když se jedná o jakousi spásu mnohým restauracím a podnikům, přesto s tímto řešením nejsou všechny restaurace zrovna spokojeny. Nejedná se totiž o zrovna levnou záležitost. Obvykle musí rozvozovým službám platit zhruba třicet procent. Částka je tak nakonec velice vysoká, a to nejen pro restaurace a podobné podniky, ale také pro samotné zákazníky. I proto si mnohé restaurace stanovily výši minimální objednávky, aby na rozvážkových službách neprodělali.
Lidé se na dopravu příliš nedívají
Je však třeba konstatovat, že koneční klienti se na dopravu zrovna dvakrát nedívají. Tedy tak to alespoň vyplývá z nedávného průzkumu. Většinou je rozhodující cena pokrmu a následná cena za dopravu, pakliže nepřekračujte hranici stokoruny, bývá přijata bez sebemenších výtek.
A co vy? Využíváte rozvážkové služby? A kolik jste ochotni zaplatit za dopravu? Či vás tato cifra vůbec nezajímá?